Planavimo ABC

Šokis po lietumi arba kaip pasiruošti vestuvėms kai už lango lietūs

Pagaliau atėjo TA DIENA…o už lango kas? Lyja? Lyja!!! Ką daryti? Kur slėptis? O gal…nesislėpti? Bet taigi žada, kad lys visą dieną! OMG 🙁

Mama ramina: „ Lietus per vestuves reiškia, kad turtingai gyvensite.” Bla, bla, bla…o kaip šukuosena, makiažas, suknelė…o FOTOSESIJA? Kur dabar ją daryti???

Na gerai…Įkvėpk, iškvėpk ir skaityk toliau.

Įsivaizduok, kad Tu šiandien Pelenė ir nors aš nesu fėja, bet tikiu, kad mano patarimai padės Tau paruošti Planą B šiai situacijai.

I dalis

Planas B žingsnis po žingsnio

NUOTAIKA

Viskas priklauso nuo to kaip reaguosi į situaciją… Oro nepakeisi, bet savo požiūrį į jį tikrai gali. Kaip pakelti nuotaiką? Įsijunk savo mėgstamą kūrinį, bet ne tą nuo kurio norisi paverkti ar serialą po šiltu pledu pasižiūrėti, o pakankamai ritmiška (pvz. man patinka Bon Jovi „Have a nice day“ , bet čia skonio reikalas ) BŪTINAI klausydamasi pašok. Geros muzikos dozė ir judesiai pažadins Tave ir tikrai tapsi linksmesnė (gali dar pasimaivyti prieš veidrodį) Aišku, muzikos klausomės ausinėse ir šokam užsidarius (kad mama neiškviestų greitosios, manydama, kad jau visai nervai neišlaikė). Na, pažiūrėk kokia Tu šiandien išskirtinė . Oj…jau vizažistė laukia 😊

MAKIAŽAS

Idealu, kai vizažistė atvažiuoja pas Tave, nes tuomet sutaupai laiko (t.y. gali ilgiau pamiegoti, jei išvis gali 😊) bei praleidi vieną išėjimą į lauką. Jeigu ne, BŪTINAI turėk Didelį skėtį. Striukė su „kapišonu“ visiškai nepadės ir jeigu bus liūtis, tai dažytis reikės pačiai iš naujo, o tam jau nelabai turėsi laiko. Savaime suprantama (čia jau vizažistė geriausiai žinos), kad reikia naudoti waterproof priemones.

ŠUKUOSENA

Na, jeigu su makiažu dažniausiai būna viskas aišku ir paprasta, dėl šukuosenos per lietų atsiranda daug streso, nes tokiam orui jį gali būti visiškai netinkama. Taip, taip… čia aš apie garbanas…Labiausiai lietaus bijanti šukuosena – tai palaidi garbanoti plaukai…O jei jie dar patys garbanojasi, arba yra visiškai tiesus…Pirmu atveju pabuvus ilgiau lauke susipūkuos ir susigarbanos pagal savo norus (ir tikriausiai jūsų norai nesutaps), o antru atveju…tiesiog bus tiesus…Mano patarimas: “ 101 kartą pagalvok ar tikrai nori garbanų ir jeigu noras nepraėjo, kviesk apsiginklavusią visomis įmanomomis priemonėmis kirpėją namo ir VISĄ DIENĄ lauke vaikščiok po skiečiu“. Paprastesnis variantas: pasidaryk 2 bandomąsias šukuosenas (vieną saulėtai dienai, kitą – lietui) ir „ta diena“ žinosi tiksliai ką daryti su plaukais.

APRANGA

Na, čia dviejų suknelių nenusipirksi. Ji yra ta vienintelė ir nepakartojama. Kaip gi ją apsaugoti? Susiplanuok dienos maršrutą taip, kad vaikščioti reikėtų tvarkingais keliais, pvz. geras sumanymas nuvažiuoti fotosesijai į Swedbanko terasą, blogas sumanymas – „pasifotkinti“ Bernardinų sode.

Jeigu turi šleifą tau padės „šleifo laikiklis“, kuris jį pakels. Jeigu tokio „šniurelio“ neturi, bėk į siuvyklą, kad tau jį prisiūtų arba prašyk pamergės/ draugės, kad tavo šleifą „panešiotų“.

Jeigu lyja, reiškia nors truputį, bet šalta bus. Reikia kažką „ant piečių“ užsidėti. Pirmiausia parašysiu ko tikrai nereikia: kailinukų. Kodėl? Tos pačios spalvos kailinukai susilies su suknele, patogių irgi būna mažai ir jeigu jie sušlaps, atrodys nekaip… Man asmeniškai labiausiai patinka „baikerio“ striukė ant viršaus. Spalvos tinka įvairiausios, pvz. jei Tavo pamergės bus su bordinem suknelėm, užsidėk bordinės spalvos striukę (daug pinigų šiam reikalui nereikia, esu pirkus Europos požeminėj perėjoj rožinę odos imitacijos striukę už 10 eur).

BATAI, BATELIAI…

Taip, reikės ir guminių batų, ir batelių 😊 Svarbiausia turi avėti patogia avalyne. Jimmy Choo batelius turėk mašinoj ir kai reikės pasiimk fotosesijai. Visą dieną busi „ant kojų“ ir tikrai vakare nenori kentėti nuo skausmo. „Guminukų“ mūsų amžiuje yra labai labai gražių ir madingų (jų spalvą gali priderinti prie striukės/švarkelio). Nepamiršk, kad jaunikis irgi turi būti su guminiais batais jei reikės vaikščioti šlapiais keliais (pvz. norėsit pereiti upę 😉 )

Čia yra pagrindiniai dalykai, apie kuriuos turi prisiminti tą viena gražiausių dienų gyvenime. Apie kitus dalykus pakalbėsime antroje dalyje.

FOTOSESIJA

O kur tokiu oru daryti fotosesiją? Fotostudijoje, rūmuose, viešbučiuose, bibliotekose… Sąrašą gražiausių vietų fotosesijoms per lietų Vilniuje jau greitai galėsi parsisiųsti prisijungus prie Facebook grupės PlanBQueens.

Spausk nuorodą žemiau ir pirma gauk šią knygą visiškai nemokamai:

https://www.facebook.com/groups/268271637796795

O kas jeigu nebijai lietaus?

Be abejo nuotraukų norisi ir su gražia šukuosena, ir geru makiažu 🙂 Tai pirmiausia pasifotkinam saugiai, o po to bėgam pašokti lietuje, pvz. Vingio parko estradoje ir visur kur Jums labiausiai patinka, nes per lietų ten kur būna būriai žmonių, bus tuščia 🙂
Pašokot? Tuomet keičiat aprangą, sausinat plaukus, pasidarot lengvą makiažą, išgeriat karštos  arbatos ir važiuojat švęsti 🙂

Lauksiu Tavo klausimų ir nuotraukų grupėje PlanBQueens https://www.facebook.com/groups/268271637796795

You may also like...

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.