Idėjos fotosesijoms

5 žingsniai stebuklingos Kalėdinės fotosesijos link

Kalėdinių fotosesijų sezonas jau įsibėgėja ir pagalvojau, kad būtų visai gerai parašyti kaip pasiruošti tokiai fotosesijai, kad nuotraukos labiau džiugintų ir pozavimas nevirstų kančia.

APRANGA

Pagalvosit…apie ką čia rašyti? Taigi parduotuvėse galima įsigyti komplektus visai šeimai su elniais, Kalėdų seniais, angeliukais ir pan.

Mhhmhm…visi šitie drabužiai labai gražiai atrodo vitrinoje, bet jeigu mama, tėtis ir vaikas apsirengs tokiais pačiais megztukais su elniais, tai dėmesį labiau patrauks jie, o ne šeima. Geriau išsirinkite spalvas, kurios bus Jūsų fotosesijoje pagrindinės ir derės su papuošimais studijoje (kai kuriose studijose gali būti keli Kalėdiniai kampeliai, todėl būtina atsižvelgti į visą aplinką ir galbūt netgi turėti porą aprangos komplektų, pvz. vaikams) Spalvų deriniai gali būti labai įvairūs:  žalia/raudona; balta/raudona/; balta/mėlyna; mėlyna/sidabrinė; bordinė/auksinė; žalia/auksinė ir pan. Kodėl čia nėra baltos arba baltos ir auksinės spalvos? Jeigu taip apsirengsite, yra didelė tikimybė, kad „susiliesite“ nuotraukoje (ypač jeigu studijoje aplinka bus papuošta irgi tokiomis spalvomis). Visada bus gyvesnė nuotrauka jei ir spalvos bus gyvesnės. Dar viena pastaba: jeigu esate tamsių plaukų ir tamsesne oda, tai jums turėtų tikti ir baltai auksinis derinys, bet ką nors, pvz. raudono patarčiau užsidėti. Tokia taisyklė galioja ir žieminėms vestuvinėms fotosesijoms. Įsivaizduokite nuotaką su balta suknele ant balto sniego (gali ir dangus būti baltai pilkas), baltų gėlių puokštė ir auksiniai auskarai…Daugiau šia tema parašysiu kitame straipsnyje.

Pavyzdys iš gyvenimo

Karta teko asistuoti fotografui, kur fotosesijoje dalyvavo vienu metu 3 šeimos. Jie labai gerai pasiruošė. Kiekviena šeima pasirinko vieną spalvą. Tai buvo žalia, raudona ir balta. Trys šeimos ir trys spalvos. Studijos patalpos buvo irgi skirtingai papuoštos. Rezultatas gavosi nuostabus, o nuotaika visą darbo laiką buvo puiki.

BATAI

Išsamiau apie avalynės pasirinkimą fotosesijai galite perskaityti čia http://www.planb.lt/?p=96

Dėl kalėdinės šeimos fotosesijos parašysiu paprastai: ne batai, o kojinės (nebent pasirinkote elegantiška stilių, tuomet jau derinate viską prie aprangos, pvz. mamai nude bateliai, tėvelis su juodais batais, dukryte su baltais, sūnelis su juodais) Renkant kojines pasitelkite vaizduotę. Galite užsidėti ir vienspalves, ir su briedžiais, ir su eglutėm. Gražiau būtų jeigu spalva arba raštas sutaptų. Jeigu fotosesija bus lauke (brrr…) tuomet irgi gražiau atrodys panašaus stiliaus ir atspalvių batai.

ŠUKUOSENA IR MAKIJAŽAS

Vyrai pagal savo įpročius susitvarko plaukus ir veidą, o moterys…Pasidarykite natūralų makiažą ir plaukus sušukuokite panašiai, kaip nešiojate kasdien. Mergaitės? Čia jau kaip Jums mamos patinka. Galite sau ir dukrai padaryti panašias šukuosenas, o galite užsidėti lankelį su briedžiuko ragais.

AKSESUARAI

Jeigu norite kažkokių ypatingų , tuomet reikėtų pasirūpinti patiems. Dažniausiai fotostudijose rasite daug smagių aksesuarų fotosesijoms: kepures, liemenes, lankelius…Pasiklauskite ar studija kažką tokio turi ir sutaupysite „ant aksesuarų“.

LAIKO REZERVAVIMAS

Jeigu norite pasidaryti nuotraukas prieš Kalėdas (ypač jeigu norite panaudoti jas atvirukų gamybai) – paskubėkite, nes savaitgalio laikai fotostudijose tirpsta greitai. O jeigu tai būtų Kalėdinė pramoga – rinktis galite iš šventines dienas. Dažnai galima nusifotografuoti ir po Kalėdų, ir po Naujųjų metų.

Kelintą valandą fotografuotis? Patarčiau rinktis tokį laiką, kad būtų dar dienos šviesa. Paskaičiuokime…kažkur nuo 10 val. ryto iki 14 val. po pietų.

FOTOGRAFAS

Fotostudijos siūlo arba tik patalpų nuomą, arba patalpų nuoma su fotografu. Jeigu nusižiūrėjote kitą arba jau turite savo šeimos fotografą, drąsiai tarkitės su juo ir rezervuokite tik patalpas.

Fotostudijų nuomos įkainiai? Šiemet svyruoja nuo 10 eur iki 50 eur už valandą (be fotografo). Viskas priklauso nuo studijos dydžio, papuošimų, vietos ir pan.

Kalėdinių fotostudijų sąrašą visiškai nemokamai galite atsisiųsti prisijungus prie grupės: https://www.facebook.com/groups/268271637796795

Turite klausimų/pasiūlymų? Drąsiai rašykite man į FB planb.lt arba junkitės prie grupės https://www.facebook.com/groups/268271637796795

Gražių Kalėdinių akimirkų 😊

P.S. Ką rekomenduoju asmeniškai aš? Nepaslaptis, kad Provanso fotostudija man mieliausia, o šiemet jie atnaujino savo interjerą ir jau greit turės gyvas eglutes 😊

O fotografas? Tik mano mylimiausias https://www.facebook.com/MarcusFotografas 😊

You may also like...

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.