Planavimo ABC

Vienas žodis, kuris padės įgyvendinti tikslus

Sausis eina į pabaigą, o tu supranti, kad suplanuoti tikslai liko nepaliesti. Sprendimas yra. Perskaityk straipsnį ir sužinok kaip vienas mažas žodis padės tau įgyvendinti svajones.

Sausis, tai mėnuo, kuri pradedam tvirtai tikėdami, kad šiemet pasieksime savo tikslus: gruodžio mėnesį nusiperkam naują darbo kalendorių. Šiemet buvo madingi tie…su išgraviruotu vardu. O gal kaip ir kiekvienais metais darbovietėje kiekvienam išdalino po „firminę“ darbo knygą. Prisipažinsiu: aš metų bėgyje turėjau net po kelis kalendorius, skirtingoms gyvenimo sritims planuoti.

Ką surašome kalendoriuje? Savo šių metų tikslus. Jie pas kiekvieną kitokie. Vienas planuoja tik darbinius reikalus, o asmeniniam gyvenimui palieka spontaniškumą. Kitas planuoja kiekvieną savo žingsnį. Nepaisant planavimo būdo, kiekvienais metais intencija yra viena – PASIKEISIU. Šiemet planavimas daugeliui buvo sunkesnis. Besitęsianti nežinomybė dėl pandemijos…Viskas vėl sukasi namuose: ir darbas, ir vaikai, ir pomėgiai… Kokie tavo planai vasarai? Anksčiau pasakytum: jau nusipirkome poilsinę kelionę į Graikiją… O dabar?

Dabar sausis eina į pabaigą, o tu supranti, kad nesvarbu kokie tie metai, nes visi iškelti metų tikslai lieka ir toliau popieriuje… Ką daryti, kad tokia liūdna perspektyva nesugadintų visų metų?

1 MAŽAS ŽODIS

Pasakysiu paprastai:

Vienas žodis. Pamiršk ką rašei: kad sulieknėsi,  kad nubėgsi maratoną, kad perskaitysi 52 knygas…

Paimk savo darbo knygą arba popieriaus lapą ir užrašyk vieną metų žodį.

Paklausk savęs: „Kas šiemet Tau bus svarbiausia? Gal tai busi „Tu“, o gal dažniau norėsi sakyti „Taip“, o gal tau reikia žodžio „Spyrys“ 😊 ?

Kai 2016 m. pirmą kartą perskaičiau apie tokį savotišką planavimą iš vienos pusės nustebau, o iš kitos – man palengvėjo: nereikės rašyti begalės tikslų, kažkur turėti juos visada su savimi ir visus metus prisiminti…O čia tik vienas žodis, kuris duoda tau kryptį metams, o gal ir keliems.

Sakoma jeigu tikslą užrašysi, tuomet jį pasieksi. Iš dalies sutinku – užrašyti būtina, bet reikia tai daryti protingai, todėl kaip supranti ir vieno užrašyto žodžio ne visai pakaks.

5 PAPRASTOS UŽDUOTYS

Neišsigąsk 🙂 Nereikės mokytis naujos programos ar pildyti daug įvairių lentelių 🙂 Tegu tai būna žaidimas…

Draugystė

Su savo žodžiu reikia susidraugauti. O kas mums drauguose patinka labiausiai? Taip, kad jie mus supranta. Suprask savo žodį. Surask ką jis reiškia. Pagalvok su kuo jis tau asocijuojasi. Kaip skamba kitomis kalbomis. O gal rasi ir citata su savo žodžiu 😊

Vienam  tai bus „namas“, nes kaip tik nusimato statybos. Kitam, iš pirmo žvilgsnio atrodo, irgi, bet tai bus: „NAMAI“ kaip noras įsikurti su savo šeima naujuose namuose, o gal pagerinti atmosferą esamuose? Surašyk visas mintis apie šį žodį. Turėsi bendrą supratimą ir vaizdą apie savo siekius.

Pokalbis

Su draugais mėgstame kalbėtis apie bet ką. Kai mums reikia pyrago recepto, prisimename, kad Jurgita kepa skaniausius pasaulyje pyragus ir skambiname jai. Kai ištinka bėda, žinome, kad Martynas visada pagelbės. O žodis? Pasikalbėk su juo kartais. Jei tau sunku, pagalvok apie jį. Gali būti, kad prisiminus metų žodį suprasi, kad nutolai nuo savo tikslo…Norėjai jaukių šeimos vakarų, o pradėjai kopti karjeros laiptais ir šeima kažkaip liko pamiršta, todėl ir tos pergalės darbe visiškai nedžiugina. Žodis visada tau padės suprasti: kodėl tau dabar yra gerai ar blogai.

Ateitis

Įsivaizduok kas tavęs laukia po metų. Kaip atrodysi tu, tavo aplinka, kur busi, ką veiksi … Kaip pasirinktas žodis įsilėja į tavo ateitį? Su draugais keliaujame per visą savo gyvenimą. Ar šis žodis liks tavo gyvenime? O gal padėkosi jam ir eisi toliau?

Vieta

Yra draugai, kurie su tavimi visada. Nors galit ir metus nesimatyti, bet tas jausmas, kad kažkas yra šalia, tavęs nepalieka. Susirašyk savo gyvenimo sritis, pvz. namai, finansai, darbas, pramogos, santykiai, sveikata, išsilavinimas ir pagalvok, kur kiekvienoje srityje atsiranda šis žodis.

Puoselėjimas

Draugystę reikia puoselėti. Susiskambinti, susirašyti, susitikti. Paklausti: „Labas. Kaip einasi?“ Taip ir su žodžiu: kas mėnesį pasižiūrėk  į savo minčių žemėlapį ir paklausk savęs: „Tai kaip man sekasi? Ar teisinga linkme einu? O gal kažką reikėtų pakeisti?“

Šitas tekstas gimė mano širdyje…Daug ką galėčiau parašyti apie planavimą, nes planuoju beveik viską. Tiesiog atsidarius šiandien savo seną kalendorių supratau, kad šiemet pasikartojo mano metų žodis… Tada pasiekiau savo tikslo, o kaip bus dabar?

Susitikime po metų ir pasižiūrėkime ar mums pavyko 😊

Daugiau naudingų patarimų ir idėjų ieškok mano:

FB paskyroje https://www.facebook.com/PlanBQueen

Instagrame https://www.instagram.com/planb.lt/

You may also like...

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.