Planavimo ABC

Cepelinai ir planavimas

Ką bendro turi cepelinai su planavimu? Ogi nustebsi kaip daug ir kaip mažai vienu metu.

Dažniausiai savaitgaliui paliekame viską ko nespėjome padaryti per darbo savaitę. Ir pasakyk taip atvirai su ranka ant širdies: ar laiką tik sau irgi palieki? Ar suplanuoji, kad pagulėsi vonioje, paskaitysi knygą, o gal tiesiog ryte atsigersi ramiai skanios kavos su desertu? Tikiu, kad dažniausias atsakymas bus: „neturiu tam laiko, nes reikia sutvarkyti namus, paruošti drabužius, pagaminti pietūs…“ Ir štai mano pasiūlymas: gaminkite visi drauge 😊 Bus 3 in 1: praleisite laiką bendraudami, išmoksite gaminti naujus patiekalus ir … rasite laiko sau 😊 Taip, dabar vyrai ir vaikai dažnai padeda mums su maisto ruoša, bet ar taip būna kai pvz. tavęs laukia cepelinai?

Vienas mėgstamiausių mano vyro patiekalų yra cepelinai, bet iki šiandien aš jų niekada negaminau. Ne todėl, kad man nepatinka gaminti, nemoku ar tingiu. Cepelinai man asocijavosi su buvimu visa diena virtuvėje, o tiek laiko gaminimui niekada neskirdavau, nes manau, kad savaitgalį galima nuveikti kažką įdomesnio.

Kas pasikeitė šiemet? Savaitgalis, pandemija, mama serga, už lango –20 laipsnių šalčio … Taigi sekmadieniui gauti mamos cepelinų šansų neliko… Prisiminiau apie dar vasarą nupirkta tarkavimo mašiną, užsirašiau mamos receptą ir sutariau su vyru, kad jis man padės (aišku ne morališkai).

Cepelinų gaminimo planas 😊

  1. Šeštadienio ryte: užsakau iš „Barboros“ (tai mano pagalbininkai nuo pat jų veiklos pradžios) visus ingredientus. Jų asortimente yra ir „bulvės cepelinams“ ir „cepelinmaišis“.
  2. Šeštadienio vakare: vyras nuskuta bulves, o aš ruošiu spirgučius, vaikas žaidžia su traukinukais.
  3. Sekmadienio ryte atsigeriu skanios kavos, pasižiūriu savo mėgstamą laidą ir einam toliau gaminti cepelinus.
  4. Vyras sutarkuoja ir nusunkia bulves, aš ruošiu faršą, tešlą ir formuoju cepelinus, o vaikas žaidžia su traukinukais (šiuo metu tai jo mylimiausią veiklą).
  5. Kol cepelinai verda, paruošiu vaikystės sriubą: pieniška su „kleckais“ iš cepelinų tešlos.

Per pietūs jau valgėm mūsų pirmą kartą ruoštus cepelinus 🙂 Ar pavyko? Nuotraukas gali pamatyti mano Instagram profilyje https://www.instagram.com/planb.lt/ arba Facebook paskyroje https://www.facebook.com/PlanBQueen .

Ingredientai

Tešla:

6 kg „cepelininių” bulvių

1 šaukštas druskos

1 didelis svogūnas

Faršas

400 g maltos mentės

1 kiaušinis

Pusė šaukštelio druskos

Truputį pipirų mišinio

Spirgučiai

500 g šoninės

1 svogūnas

Pusė šaukštelio druskos

Truputį pipirų mišinio

Didelis šaukštas grietinės

Primenu “svarbiausias ingredientas : Vyras (svoris pagal skonį 😉 )

Taigi apsipirkimas nuotoliniu būdu ir vyro pagalba atlaisvino man gerą pusdienį.

O kaip atrodo Tavo savaitgalis? Rašyk komentaruose kaip atrodo tavo standartinis savaitgalis ir ką norėtum jame pakeisti? O gal nieko? Tuomet tegu tavo laisvalaikio praleidimas tampa įkvėpimu kitoms 😊

You may also like...

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.