žiemos fotosesija
Idėjos fotosesijoms

Smagi žiemos fotosesija lauke

Iki kalendorinio pavasario liko 10 dienų, bet žiūrint pro langą kyla didžiulis klausimas: “o kada gi ateis tikras pavasaris? Sniego iškrito tiek, kiek jau senokai nematėm.“

KODĖL?

Pati labai nemėgstu žiemos, nors tiesa pasakius „nemėgau“, nes šiais metais pradėjau pastebėti jos privalumus. Apie žiemos šventes nekalbėsiu, nes aišku, kad myliu ir Kalėdas, ir Valentino dieną ir t.t.

Viskas prasidėjo kai pradėjom gyventi nuosavam namie. Jau dabar neprisimenu pirmos mano žiemos, bet praeitą vasarą pagavau save galvojant, jog žiema būna taip ramu aplinkui, kad tu girdi „tylą“. Šiemet galiausiai supratau, kad man pradeda patikti šis nešiltas metų laikas… Kodėl? Pamačiau žiemą mano vaiko akimis (prisipažinsiu, kad didžiausias mano pokyčių ir tobulėjimo variklis yra būtent mano sūnus)… Pamačiau, kad baltas sniegas tai neapsakomas grožis, kad šaltis atneša saulę, o valanda veiklos lauke prilygsta kelioms valandoms sporto salėje. Šiemet pirmą kartą nuo vaikystės laikų važinėjau ant rogučių, lipdžiau senį besmegenį… Ką dar norėčiau padaryti, tai sniego angelą 😊

Kažkoks ilgokas gavosi įvadas…Grįžkime prie esmės…

Pavasaris tikrai ne už kalnų ir kol tas visas grožis neištirpo (o meteorologai žada artimiausiu metu potvynius…) siūlau pasidaryti šeimos, asmeninę, draugų, poros ir t.t. fotosesiją lauke.

KUR?

Prieš 3 metus panašiu laiku darėm nėščiosios fotosesiją ir gražaus sniego ieškoti važiavome į mišką. Taigi naudokitės proga, nes netgi gyvenant mieste galite savo kieme prie vienintelio medžio pasidaryti gražią žieminę fotosesiją.

KADA?

Kokį laiką pasirinktį? Priklauso kokių norite nuotraukų: ar rytinių, ar vakarinių, o gal važiuosite fotografuotis vidurnaktį… Visada pasitikrinkite prognozes. Jeigu snigs, paimkite permatomą skėtį arba važiuokite į mišką, kur visada sninga mažiau. O jeigu norite „sningančių“ nuotraukų tuomet pirmyn į atvirą lauką 😊. Mano patarimas būtų toks: nuspręskite kokių norite nuotraukų, kas jums trukdys ar ne tokiu metų laiku ir pasiruoškite.

KĄ?

Būtinai važiuodami ar eidami darytis fotosesijos apsirenkite šiltai. Jei norite nuotraukų su gražiais drabužiais ir važiuojate mašina, tuomet įsidėkite juos su savimi. Jeigu esate be mašinos, arba užsidėkite po apačia termo drabužius, arba tegu jūsų viršutiniai drabužiai būna pakankamai šilti. Patikėkite, nesinorės jokių nuotraukų jeigu sušalsite…

Jeigu vasarą su savimi visada turime atsigerti vandens, tai žiema… taip, teisingai: turėkite su savimi termosą su karšta arbata ar kitu gėrimu.

Jeigu planuojate pagulėti, pasėdėti ant pledo ar ant sniego, turėkite su savimi klijuote, kad nesušlaptumėte.

O svarbiausia – tai gera nuotaika. Prisiminkite: svarbu ne idealios nuotraukos, o smagus, drauge praleistas laikas ir įamžintos akimirkos 😊

IDĖJOS

  1. Nupirkite spalvotus dūmus (DĖMESIO: patikrinkite ar nedažo drabužių ir atsargiai su laikymu rankose (yra tokių, kuriais galite nusideginti).
  2. Padarykite linksmą filmuką arba live transliaciją kaip darote fotosesiją.
  3. Paimkite šunį drauge (katino nereikia – jis tikrai nesupras).
  4. Raskite savo aplinkoje eglutes/tujas ar kitus panašius medžius – bus miškas.
  5. Paimkite girlianda su baterijom.
  6. Išnuomokite „vabalą“ ar kitą „linksmą“ mašiną.
  7. Pasidarykite daiktų fotosesiją, pvz. karšto kakavos puodelio su sausainiais.
  8. Uždekite bengališkas ugnelės.
  9. Nudažykite sniegą.
  10. Padarykite sniego angelus.
  11. Padarykite savo žieminės sporto įrangos nuotrauką.

Daugiau patarimų ir idėjų rasi mano Instagram paskyroje: https://www.instagram.com/planb.lt/

You may also like...

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.