Planavimo metodai

2 minučių taisyklė

Šiandien pradedu naują straipsnių seriją apie planavimą.

Pakalbėsime apie planavimo metodus.

Kodėl apie tai? Kodėl nėra vieno tobulo sprendimo suplanuoti veiklą, kuris tiktų visiems? Nes visi mes skirtingi ir kiekvienas renkamės labiausiai tinkanti mums gyvenimo būdą. Taip ir su planavimu: jeigu kažkas suveikė pas mane, nebūtinai padės tau.

Pirmiausiai siūlau išvalyti darbo kalendorių nuo „darbų šiukšlių”. Vadinu juos taip, nes jie labai apsunkina mūsų dienotvarkę ir dėl jų gausos nepastebime svarbiausių užduočių.

2 minučių taisyklė

Visas užduotis, kurių atlikimui prireiks plius minus 2 minučių daryk iš karto, o neįrašinėk į darbų sąrašą. Tokiu būdu tavo darbo knygoje nebus ilgiausio sąrašo darbų ir darbelių ir galėsi susikoncentruoti ties svarbiausiais dalykais.

Tikriausiai turi tą sąrašą mini užduočių, kurios kaupiasi ir kuo ilgesnis jis tampa, tuo mažiau norisi prie jo padirbėti. Ir taip gali tęstis mėnesiais….

Viena dažniausių tokių užduočių, yra skambutis ar tai užsiregistruoti pas gydytoją, ar rezervuoti bilietus. Tai užima mažiau nei 2 minutes, todėl jau dabar paimk ir padaryk tai.

Vienintelis atvejis kai reikėtų pamiršti apie šią taisyklę yra tada, kai dirbi nustatytais laiko blokais (apie tai kalbėsime vėliau). Tuomet turi susikaupti ir jei prisiminei apie kažkokį trumpą darbelį, užrašyk jį ant lapelio, o atlik per artimiausią pertrauką.

NAMŲ DARBAS

  • Paimk popieriaus lapą, tušinuką, savo darbo knygą.
  • Surašyk ant lapo visus minidarbus, kuriuos rasi darbo knygoje arba jie ateis tau į galvą rašymo metu.
  • Atlik juos iš karto ir nepradėk jokios kitos veiklos, kol visos užduotys bus išbrauktos.

Jeigu tau labiau patinka rašyti telefone, užsuk į mano Instagram paskyrą https://www.instagram.com/planb.lt/, kur rasi postą „Planuoju lengvai“ – ten rasi sąrašo maketą.

Lauksiu mano FB puslapyje https://www.facebook.com/PlanBQueen, Instagram paskyroje https://www.instagram.com/planb.lt/ arba FB grupėje https://www.facebook.com/groups/268271637796795, tavo:

  • pasiekimų aprašymo
  • sąrašų nuotraukų
  • klausimų

Lengvo planavimo!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.